Pressmedddelande • 21-10-2021

Bufab förvärvar Tilka Trading AB

Bufab har förvärvat samtliga utestående aktier i det svenska bolaget Tilka Trading AB, med en årsomsättning om cirka 50 MSEK.

Tilka är en grossist som levererar fästelement, specialdetaljer och logistiklösningar till verkstadsindustrin i Sverige. Bolaget ligger i Mönsterås. Företaget grundades 1978 och har sedan 1999 ägts och drivits av andra generationen, syskonen Per Karlsson och Lena Johansson. I januari 2015 utsåg Tilka en extern vd, Yngve Åkesson.

Under deras ledning har Tilka expanderat verksamheten till en Supply Chain Partner till kunder i många branscher. Under de senaste tolv månaderna som slutade augusti 2021 hade Tilka 18 anställda och en omsättning på cirka 50 MSEK.

"Det skall bli spännande att följa Tilkas tillväxtresa som en del i Bufab-koncernen! Genom dem kommer vi att tillföra både kompetens och nya kunder till Bufab. Och som en del i Bufab kommer de få tillgång till de verktyg, processer, och inte minst det globala nätverk vi utvecklat genom åren. Förvärvet av Tilka är ett bra bidrag till vår tillväxtresa i Segment North, och vi är glada att välkomna nya "Solutionists" i vårt team", säger Johan Lindqvist, tillförordnad VD och koncernchef som också är Group Director för Segment North.

"Genom att komma in i Bufab-familjen kommer vi att kunna fortsätta förbättra vår kundservice och tillväxt samt stärka vårt team på samma sätt som vi har gjort under de senaste decennierna. Det kommer att vara business as usual, med samma höga ambitionsnivå, men nu som en del av en global organisation. Vi är glada över att fortsätta vår utveckling av verksamheten i Tilka, och tillsammans med hela vårt team ser vi fram emot samarbetet med Bufab", säger ägaren Per Karlsson och Yngve Åkesson, vd.

Förvärvet genomfördes 21 oktober och kommer att redovisas inom Bufabs Segment North.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Lindqvist, tillförordnad VD och koncernchef, telefon: +46 370 69 69 00
Marcus Söderberg, CFO, telefon: +46 370 69 69 66

Om Bufab
Bufab AB (publ), org nr 556685-6240, är ett handelsföretag som erbjuder sina kunder en helhetslösning som Supply Chain Partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar etc). Bufabs kunderbjudande Global Parts Productivity™ syftar till att förbättra produktiviteten i kundernas värdekedja för C-Parts.

Bufab startades 1977 i Småland och är idag ett internationellt bolag med verksamhet i 27 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har cirka 1 300 anställda. Bufabs omsättning uppgick de senaste 12 månaderna till 5,3 miljarder SEK och rörelsemarginalen till 11,8 procent. Bufab-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm under kortnamnet ”BUFAB”. För mer information se www.bufab.com/sv

LMT Group byter namn till Pronect

24 november 2021

LMT Group, en grupp oberoende industriföretag med mer än 350 anställda, meddelar idag att man byter namn till Pronect. Med namnbytet ökar Pronect sin ambitionsnivå att driva branschen framåt och skapa helt nya möjligheter för sina dotterbolag, kunder och anställda.

Elcowire förvärvar KME:s Valstrådsverksamhet

19 november 2021

Elcowire har slutit ett avtal om att förvärva KME:s Valstrådsverksamhet i Hettstedt, Tyskland, med tillhörande tillgångar och med 180 anställda. För Elcowire innebär detta en fördubbling av kapaciteten till 300 000 MT kopparvalstråd.

Bufab förvärvar Jenny I Waltle GmbH

20 oktober 2021

Bufab har förvärvat samtliga aktier i det österrikiska bolaget Jenny I Waltle GmbH (“Jenny I Waltle”), med en årlig försäljning på omkring 19 miljoner EUR.

Åk till toppen