Pressmeddelande • 19-1-2016

Finnvedens Lastvagnar inviger ny anläggning i Vetlanda. "Ett center för regionens åkare."

Finnvedens Lastvagnars serviceverkstad i Vetlanda, som 2013 utsågs till Sveriges bästa Volvoverkstad, blir nu ännu bättre. Den 22 januari invigs den nya serviceanläggningen som ligger strategiskt utmed Västerleden, i direkt anslutning till både riksväg 127 och 31.

Finnvedens Lastvagnar AB är en av landets ledande privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar och på senare tid har nya anläggningar byggts även i Nässjö och Vimmerby. Den nya anläggningen i Vetlanda omfattar totalt 17 000 kvadratmeter, varav 1 500 kvadratmeter har bebyggts av verkstad, lager och administration. I och med detta säkerställer Finnvedens Lastvagnar AB en hög servicenivå med möjlighet till fortsatt expansion på samma plats.

– Vi är starka i regionen och Vetlanda är en strategiskt viktig ort för oss. Investeringen känns angelägen för att även fortsatt kunna erbjuda branschens bästa service till våra kunder. Samtidigt integreras ett säljkontor för lastvagnssäljaren Nicklas Hallberg, som ytterligare underlättar säljnärvaron i regionen, säger Anna Liljedahl, VD på Finnvedens Lastvagnar AB.

Genom att bygga extra långa skepp med förstärkta golv klarar verkstaden både dagens och framtidens ökande fordonsvikter och längder. Två servicegropar ger möjlighet till snabbare felsökning samtidigt som lagerhållningen optimeras med bland annat hyllverk för att ge ökad tillgänglighet och snabbare service.

– Den största förändringen för kunderna är tillgängligheten. Det blir lättare att hitta till oss och vi har stora ytor att parkera på. Målet med vår nya anläggning är att vi ska bli en samlingsplats för åkarna i regionen – ett center där man också kan mötas och umgås, säger Åke Rydlund, servicechef i Vetlanda.

Den 22 januari kl. 12.00 invigs anläggningen av representanter från Liljedahl Group, Volvo Lastvagnar, Finnvedens Lastvagnar och Vetlanda kommun.


För ytterligare information kontakta:
Anna Liljedahl, VD Finnvedens Lastvagnar AB, 036-32 81 57 Åke Rydlund, Servicechef Finnvedens Lastvagnar, Vetlanda, 0383-596 32 Jonas Hallberg, VD Liljedahl Group Fastighets AB, 0370-69 38 88

Finnvedens Lastvagnar AB är återförsäljare av Volvos lastbilar. Företaget omsätter cirka 1,2 miljarder SEK och har cirka 320 medarbetare.
Läs mer: www.finnvedenslast.se 

Liljedahl Group är en familjeägd bolagsgrupp med rörelsedrivande innehav inom sex olika områden: Liljedahl Bare Wire, Liljedahl Winding Wire, Hörle Wire Group, Liljedahl Machine Tools, Finnvedens Lastvagnar och Finnvedens Bil. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder och har drygt 1300 anställda. Mer information på hemsidan: www.liljedahlgroup.se

Anna Liljedahl ny vd för Liljedahl Group

19 juni 2023

Anna Liljedahl, för närvarande vd för Finnvedens Lastvagnar, blir ny vd och koncernchef för Liljedahl Group. Hon tillträder sitt nya uppdrag 1 oktober.

Åk till toppen