Pressmeddelande • 16-5-2014

Liljedahl Steel Wire stärker sin position i Tyskland

Liljedahl Steel Wire, som ingår i Liljedahl Group, har tecknat avtal om förvärv av verksamheten i det tyska bolaget J.P. Hüsecken & Comp. GmbH & Co. KG i Hagen, Nordrhein-Westfalen. J P Hüsecken tillverkar kallvalsad plattråd för kundspecifika applikationer och är ett av de ledande bolagen i Europa inom detta område.

Liljedahl Steel Wire är, under varumärket Hörle Wire, marknadsledande i Norden inom blanktråd och plattråd, och är bland de fem främsta i Europa inom armeringstråd för land- och sjökabel samt fintråd. Produkterna används bland annat för kraftöverföring och datakommunikation, i butiks- och köksinredningar, för möbeltillverkning, inom byggnation samt för emballering inom återvinnings- och pappersmasseindustrin.

Förvärvet skall ses som ett led i att ytterligare stärka Hörle Wires position i Europa, varvid både den europeiska marknadsorganisationen som distributionssystemet förbättras. Hörle Wires gemensamma marknadsorganisation innefattar Sverige, Slovakien och Tyskland och inkluderar samtliga produkter som tillverkas vid respektive enhet i Hörle, Nitra och Hagen.

”Förvärvet av Hüsecken ligger i linje med Liljedahl Groups strategi för lönsam tillväxt. Möjlighet skapas till en än snabbare marknadspenetrering samt att möta det ökande behovet av närhet till våra kunder”, säger Bengt Liljedahl, koncernchef för Liljedahl Group.

”Jag är övertygad om att förvärvet kommer att stärka vår position i Tyskland och Europa och vi ser stora möjligheter att utvecklas och växa ytterligare med lönsamhet inom våra kärnområden”, säger Ola Karlsson, VD för Liljedahl Steel Wire.

LILJEDAHL STEEL WIRE AB

Ola Karlsson VD tfn 0370 204 10 ola.karlsson@horlewire.se

Liljedahl Group är en industri- och handelskoncern med verksamhet i sex affärsområden: Liljedahl Bare Wire, Liljedahl Winding Wire, Liljedahl Steel Wire, Liljedahl Machine Tools, Finnvedens Lastvagnar och Finnvedens Bil. Koncernen omsätter cirka 9 miljarder kronor och har cirka 1200 anställda. Ytterligare information finns på hemsidan www.liljedahlgroup.se.

Anna Liljedahl ny vd för Liljedahl Group

19 juni 2023

Anna Liljedahl, för närvarande vd för Finnvedens Lastvagnar, blir ny vd och koncernchef för Liljedahl Group. Hon tillträder sitt nya uppdrag 1 oktober.

Åk till toppen