Pressmeddeelande • 26-11-2020

Ny spännande teknik på väg in hos Ravema

Tekniken för kylning av verktyg utvecklas hela tiden. Ravema ingår avtal med den amerikanska tillverkaren Fusion Coolant, som tillverkar lösningar för verktygskylning med koldioxid.

"Vi är stolta över vårt nya samarbete med Ravema. Deras djupa tekniska kunnande och enastående rykte i branschen när det kommer till kundservice är en perfekt matchning för Fusions Pure-Cut-Teknik”, säger Brian Ahlborn, CEO på Fusion Coolant.

Pure-Cut och PureCut+ arbetar utan skärvätska, istället används koldioxid som kyler verktygen effektivt, det ger en avsevärt längre livslängd på verktygen med bättre spånkontroll, särskilt vid bearbetning i tuffa material. Slutresultatet blir detaljer med bättre renhet och enklare rengöringsprocess vid exempelvis tillverkning av medicinsk utrustning.

”Vi är mycket glada över att kunna erbjuda denna teknik som vi ser kompletterar våra maskiner på ett fantastiskt sätt. Fördelen är att det går att kombinera bearbetningen med koldioxidkylning eller skärvätska i samma operation, anpassat till vad som fungerar bäst för respektive bearbetning,” säger Per Selskog, Affärsområdeschef på Ravema och fortsätter. ”Vi lanserade denna produkt för ett par veckor sedan på den norska marknaden, vilket gav en enormt fin respons och många som intresserade sig för lösningen.”

Pure-Cut och PureCut+ från Fusion Coolant är enkel att installera och fungerar på samtliga av Mazaks maskinmodeller, såväl nya som tidigare modeller, med bibehållen garanti och support. Med snabbare bearbetningshastighet och längre livslängd på verktygen blir lösningen ett revolutionerande komplement till Ravemas kunder.

För mer information, vänligen kontakta: Malte Vertetics, Ravema på tel; 0370 488 69 alt, mave@ravema.se

Om Fusion Coolant
Fusion Coolant System’s är specialister inom verktygskylning med koldioxid i verktygsmaskiner. Företaget startades 2016 och växer snabbt med installationer över hela världen. Med patenterade lösningar för vätskefri verktygskylning har de flertalet olika miljöcertifieringar i sina unika produkter. Fusion Coolant har sitt högkvarter i Canton, Michigan med Europakontor i Lyon, Frankrike.
www.fusioncoolant.com

Om Ravema
Ravema är en ledande partner till nordisk industri och erbjuder kompletta lösningar för produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation, marknadens mest kompletta service och eftermarknad. Vi ser vår roll i framtiden som en viktig del av industrins ökade produktivitet. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder, anställda och för samhället vi verkar i. Detta gör vi genom vår spetskompetens, partnerskap och våra helhetslösningar tillsammans med våra ledande leverantörer - detta mervärde bidrar till industrins framtida konkurrenskraft.
www.ravema.se

Åk till toppen