Pressmeddelande • 21-4-2022

Bufab förvärvar CDA Polska Sp. z o.o. Sp.k.

Bufab har förvärvat samtliga aktier i CDA Polska Sp. z o.o. Sp.k. (“CDA”), i Polen, med en årlig försäljning på 42 miljoner PLN.

CDA är ett ledande handelsföretag inom C-parts specialiserade för lösningar inom glaskonstruktioner till den polska bygg-och bostadsmarknaden. Verksamheten bedrivs från Wroclaw, Polen. Bolaget grundades 2003 av Włodzimierz Bandelak (tidigare delägare) och Giuseppe Gangemi (nuvarande ägare och VD på CDA). Sedan dess har CDA utvecklats och blivit ett ledande handelsföretag med C-parts för badrum, interiör och skjutbara system etc. till den polska bygg-och bostadsmarknaden. CDA har över 2000 aktiva kunder och en årlig försäljning på 42 miljoner PLN (93 miljoner SEK).

“Vi fortsätter vår tillväxtresa och jag är glad att CDA blir en del av Bufab-koncernen, det kommer att stärka vårt erbjudande samt förbättra vår affärsmässiga diversifiering genom att expandera mot en intressant ny marknadsnisch. CDAs marknadsposition inom C-parts till bygg-och bostadsmarknaden passar bra in i Bufab-koncernen. Förvärvet av CDA bidrar till vår tillväxtresa i Segment East, och vi är glada att kunna välkomna nya kollegor till vårt team”, säger Jaroslaw Bazeli, Director Business Unit Eastern Europe.
"Vi ser fram emot att bli en del av Bufab-koncernen, det ger oss möjligheter till att nå andra marknader utanför Polen, växa med nya kunder och stärka vår verksamhet. Det kommer att vara “business as usual” men nu med alla fördelar av att vara en del av en större koncern med många systerbolag. Jag ser fram emot att fortsätta som VD på CDA och tillsammans med hela teamet på CDA ser vi fram emot samarbetet med Bufab,” säger Giuseppe Gangemi, VD på CDA.

Förvärvet genomfördes idag och kommer att redovisas inom Bufabs Segment East.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marcus Söderberg, CFO, telefon: +46 370 69 69 66
Jaroslaw Bazeli, Director Business Unit East, telefon: +48 58 340 25 85

Om Bufab
Bufab AB (publ), org nr 556685-6240, är ett handelsföretag som erbjuder sina kunder en helhetslösning som Supply Chain Partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar etc). Bufabs kunderbjudande Global Parts Productivity™ syftar till att förbättra produktiviteten i kundernas värdekedja för C-Parts.

Bufab startades 1977 i Småland och är idag ett internationellt bolag med verksamhet i 28 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har cirka 1 750 anställda. Bufabs omsättning uppgick de senaste 12 månaderna till 6,5 miljarder SEK och rörelsemarginalen till 11,8 procent. Bufab-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm under kortnamnet ”BUFAB”.

För mer information se www.bufab.com

Satsning på additiv tillverkning tar fart i Norden

06 maj 2024

Lanseringen av Addinor: En ny era inom additiv tillverkning. Addinor, ett banbrytande varumärke som specialiserat sig inom additiv tillverkning, meddelar härmed sin officiella lansering. Addinor fortsätter ivrigt sin resa som ett enskilt varumärke, samtidigt som man bygger vidare på sin expertis och det engagemang som utvecklats under PLM Group.

Åk till toppen