Pressmeddelande • 20-10-2021

Bufab förvärvar Jenny I Waltle GmbH

Bufab har förvärvat samtliga aktier i det österrikiska bolaget Jenny I Waltle GmbH (“Jenny I Waltle”), med en årlig försäljning på omkring 19 miljoner EUR.

Jenny I Waltle är en ledande distributör inom C-komponenter och s.k. ”sub-assembly” lösningar av aluminiumprofil produkter, bolaget har försäljning i Österrike, Schweiz och Tyskland. Verksamheten bedrivs från Frastanz, Österrike. Bolaget grundades 1982 och har sedan 2004 ägts och drivits av de två VD:arna, Peter Jenny och Daniel Waltle. Under deras ledning har Jenny I Waltle vuxit och blivit en ”Supply Chain Partner” till kunder inom flera olika branscher. Jenny I Waltle har för närvarande en försäljning på omkring 19 miljoner EUR med 43 st anställda.

”Det är glädjande att Jenny I Waltle blir en del av Bufab koncernen och jag är övertygad att Jenny I Waltle kommer hjälpa oss expandera vår affär till såväl befintliga kunder som nya kunder, i linje med vårt kunderbjudande ”Creative Component Solutions”. Vidare är förvärvet av Jenny I Waltle ett bra bidrag till vår tillväxtresa i Bufabs Segment West och jag är glad att välkomna nya ”Solutionists” till vårt team.” säger Jörn Maurer, ansvarig för Bufabs segment West.

”Genom att bli en del av Bufab koncernen kommer vi att fortsätta utveckla vårt kunderbjudande, växa och stärka teamet på samma sätt vi har gjort de senaste årtiondena. Det kommer vara ”business as usual” med samma höga ambitionsnivå som tidigare men nu som en del av en ledande global organisation. Vi är glada över att fortsätta som VD:ar för Jenny I Waltle och ser tillsammans med hela Jenny I Waltle-teamet fram emot samarbetet med Bufab.” säger Peter Jenny och Daniel Waltle, Jenny I Waltles ägare.

Transaktionen genomfördes den 19 oktober och kommer att rapporteras inom Bufabs segment West.

För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Johan Lindqvist, tillförordnad VD och koncernchef, telefon: 0370 69 69 00
Marcus Söderberg, CFO, telefon: 0370 69 69 66

Om Bufab
Bufab AB (publ), org nr 556685-6240, är ett handelsföretag som erbjuder sina kunder en helhetslösning som Supply Chain Partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar etc). Bufabs kunderbjudande Global Parts Productivity™ syftar till att förbättra produktiviteten i kundernas värdekedja för C-Parts.

Bufab startades 1977 i Småland och är idag ett internationellt bolag med verksamhet i 27 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har cirka 1 300 anställda. Bufabs omsättning uppgick de senaste 12 månaderna till 5,3 miljarder SEK och rörelsemarginalen till 11,8 procent. Bufab-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm under kortnamnet ”BUFAB”. För mer information se www.bufab.com

Satsning på additiv tillverkning tar fart i Norden

06 maj 2024

Lanseringen av Addinor: En ny era inom additiv tillverkning. Addinor, ett banbrytande varumärke som specialiserat sig inom additiv tillverkning, meddelar härmed sin officiella lansering. Addinor fortsätter ivrigt sin resa som ett enskilt varumärke, samtidigt som man bygger vidare på sin expertis och det engagemang som utvecklats under PLM Group.

Åk till toppen