Pressmeddelande • 30-5-2016

Finnvedens Lastvagnar bygger nytt i Skövde "Blir en samlingsplats för regionens åkare"

Finnvedens Lastvagnar storsatsar i Skövde och bygger en ny serviceverkstad, strategiskt placerad på Timboholms industriområde med närhet till riksväg 26 och 49.

– Vi hoppas att det blir en samlingsplats för regionens åkare. Det känns helt riktigt att satsa i Skövde som är en Volvostad och ett viktigt transportnav, säger Anna Liljedahl, VD på Finnvedens Lastvagnar.

Samtidigt som lastvagnarna har blivit både större och tyngre har tillströmningen av kunder ökat stadigt hos Finnvedens Lastvagnar. Den nuvarande serviceverkstaden är trångbodd.

– Det här blir ett lyft, både för våra kunder och för våra anställda som får en toppmodern arbetsplats med den senaste utrustningen. Personalen är mycket engagerad i både utformning och funktion för att uppnå optimala arbetsflöden och en trevlig arbetsmiljö, säger Anna Liljedahl.

Finnvedens Lastvagnar är en av landets ledande privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar, med 19 anläggningar i södra Sverige. Bolaget har på senare tid byggt nytt i Nässjö, Vimmerby och Vetlanda. Parallellt har man förvärvat en anläggning i Ängelholm. Satsningen i Skövde omfattar 44.000 kvadratmeter mark, varav 4.150 kvadratmeter bebyggs av service- och skadeverkstad, tvätt- och smörjhall samt moderna kund- och personalutrymmen. Fastigheten får åtta hela och två halva skepp som förbereds för framtidens ökade fordonsvikter och längder. De stora kringytorna ger säkra körstråk och generösa uppställningsmöjligheter.

– Vi bygger för framtiden och har ambitionen att fortsätta utvecklas för att vara främst när det gäller kunskap, service och tillgänglighet. Vi vågar satsa för att vi tror på lastvagnsbranschen och på Volvo som har en stark position i Skövde, Sverige och övriga världen, säger Anna Liljedahl.

Onsdagen den 1 juni klockan 15.30 tas det första spadtaget av Anna Liljedahl, VD för Finnvedens Lastvagnar AB, Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde och Mikael Nykvist, affärsområdeschef hos totalentreprenören Erlandsson Bygg AB. På plats finns också Bengt Liljedahl, koncernchef i moderbolaget Liljedahl Group AB och Jonas Hallberg, VD för Liljedahl Group Fastighets AB samt personalen vid anläggningen i Skövde. Kaffe och tårta serveras från klockan 15.00.

För ytterligare information kontakta:
Anna Liljedahl, VD Finnvedens Lastvagnar AB, 036-32 81 57 Jonas Hallberg, VD Liljedahl Group Fastighets AB, 0370-69 38 88

Finnvedens Lastvagnar AB är återförsäljare av Volvos och Renaults lastbilar och Volvo bussar. Företaget omsätter cirka 1 miljard SEK och har cirka 330 medarbetare. Läs mer: www.finnvedenslast.se

Liljedahl Group är en familjeägd bolagsgrupp med rörelsedrivande innehav inom sex olika områden: Bare Wire, Winding Wire, Hörle Wire, Machine Tools, Finnvedens Lastvagnar och Finnvedens Bil. Koncernen omsätter cirka 9 miljarder SEK och har drygt 1200 anställda. Läs mer: www.liljedahlgroup.se

Satsning på additiv tillverkning tar fart i Norden

06 maj 2024

Lanseringen av Addinor: En ny era inom additiv tillverkning. Addinor, ett banbrytande varumärke som specialiserat sig inom additiv tillverkning, meddelar härmed sin officiella lansering. Addinor fortsätter ivrigt sin resa som ett enskilt varumärke, samtidigt som man bygger vidare på sin expertis och det engagemang som utvecklats under PLM Group.

Åk till toppen