Pressmeddelande • 29-12-2015

Finnvedens Lastvagnar förvärvar Skånebil Lastvagnar

Finnvedens Lastvagnar AB, en av Sveriges största privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar med bas i Småland växer söderut genom förvärv av Skånebil Lastvagnar AB i Ängelholm.

– Förvärvet gör det möjligt för oss att ytterligare förstärka vår tätposition på svensk lastvagnsmarknad, säger Anna Liljedahl, VD för Finnvedens Lastvagnar.

Finnvedens Lastvagnar bildades 1997 när Finnveden Bils lastvagnsrörelse blev ett eget självständigt bolag. Sedan starten i Värnamo har Finnvedens Lastvagnar utvecklats genom förvärv av närliggande lastvagnsdistrikt och är idag en av Sveriges ledande återförsäljare för Volvo lastvagnar med verksamhet på 18 orter i Småland, Blekinge och Skaraborg. Huvudkontoret flyttades för några år sedan från Värnamo till Jönköping. Finnvedens Lastvagnar ingår i den familjeägda koncernen Liljedahl Group, som har sitt huvudsäte i Värnamo.

I och med förvärvet av Skånebil Lastvagnar stärks positionen söderut. Skånebil Lastvagnar har drygt 30 anställda fördelade på försäljning av lastvagnar och tjänster, reparation, service och reservdelar. Huvudanläggningen har ett utmärkt geografiskt läge utmed E6:an, i en region som präglas av tillväxt och där många av landets större åkerier finns etablerade.

– Skånebil Lastvagnar är ett mycket välskött företag med en fantastisk lojal, kunnig och engagerad personal. Med deras hjälp ska vi fortsätta utveckla verksamheten och bli en ännu starkare partner till åkerierna i södra Sverige, säger Anna Liljedahl, VD på Finnvedens Lastvagnar.

Skånebil Lastvagnar ägs och drivs av familjen Hagman via bolaget Ivaria AB. Lokalerna omfattar åtta fulla skepp, tre halva skepp och tvätthall. Omsättningen ligger på cirka 165 miljoner och årligen säljer man ett 60-tal nya fordon.

– Finnvedens Lastvagnar är en mycket målmedveten och långsiktig aktör som nu erbjuder en svårslagen bredd med 19 anläggningar i södra Sverige. Den branscherfarenhet som de besitter kommer vara till gagn för kunderna i hela regionen. Det ska bli intressant att följa utvecklingen de kommande åren, säger Sten Hagman, som varit VD för Skånebil Lastvagnar sedan 1982.

Affären undertecknades strax före jul och från och med årsskiftet övergår Skånebil Lastvagnar till Finnvedens Lastvagnar. Initialt behåller man namnet Skånebil Lastvagnar men under 2016 kommer verksamheterna fusioneras fullt ut.

– Inledningsvis kommer vi fokusera på att lära känna marknaden, personalen och kunderna, säger Anna Liljedahl.

För ytterligare information kontakta:
Anna Liljedahl, VD Finnvedens Lastvagnar AB, tel. 036-32 81 57, mobil 070-215 13 74


Finnvedens Lastvagnar AB är återförsäljare av Volvos lastbilar och Volvo bussar. Företaget omsätter cirka 1 miljard SEK och har cirka 300 medarbetare. Läs mer: www.finnvedenslast.se

Finnvedens Lastvagnar ingår i Liljedahl Group, en familjeägd bolagsgrupp med rörelsedrivande innehav inom sex olika områden: Liljedahl Bare Wire, Liljedahl Winding Wire, Hörle Wire Group, Liljedahl Machine Tools, Finnvedens Lastvagnar och Finnvedens Bil. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder SEK och har drygt 1300 anställda. Läs mer: www.liljedahlgroup.se

Satsning på additiv tillverkning tar fart i Norden

06 maj 2024

Lanseringen av Addinor: En ny era inom additiv tillverkning. Addinor, ett banbrytande varumärke som specialiserat sig inom additiv tillverkning, meddelar härmed sin officiella lansering. Addinor fortsätter ivrigt sin resa som ett enskilt varumärke, samtidigt som man bygger vidare på sin expertis och det engagemang som utvecklats under PLM Group.

Åk till toppen