Pressmeddelande • 24-8-2023

Johan Björnör har rekryterats som ny VD för Finnvedens Lastvagnar AB

Johan kommer närmast från en befattning som Senior Vice President, Head of Marketing and Sales Europe på MAN Truck & Bus i München, Tyskland. Han tillträder tjänsten som VD för Finnvedens Lastvagnar den 1 oktober 2023.

Johan besitter en gedigen erfarenhet från olika tjänster inom lastvagnsindustrin. Innan sin tid på MAN Truck & Bus, där han innehaft flera ledande befattningar, arbetade Johan bland annat på Volvo Lastvagnar i befattningar som Managing Director, Region South East samt som Regional Sales Director för Polen och dessförinnan Norden. Johan har även erfarenheter från såväl Volvo Cars som Volvo Construction Equipment.  

”Vi är väldigt glada att kunna presentera Johan som ny VD för Finnvedens Lastvagnar. Johans stora erfarenheter från lastbilsbranschen, i kombination med hans personliga egenskaper, bevisade ledarskapsförmåga och affärsmässighet lämpar sig väl för att utveckla Finnvedens Lastvagnar framåt”, säger Bengt Liljedahl, styrelseordförande i Finnvedens Lastvagnar AB.

Jag vill tacka Bengt Liljedahl och Anna Liljedahl för förtroendet att ta över som VD för Finnveden Lastvagnar. Transportindustrin är inne i en stor transformation med elektrifiering, digitalisering och automatisering. Att få leda och fortsätta att utveckla Finnveden Lastvagnars affär på den svenska marknaden i dessa tider är en fantastiskt spännande utmaning. Jag ser fram emot att möta alla medarbetare, kunder och partners för att tillsammans driva denna utveckling framåt.”, säger Johan Björnör.

Nuvarande VD på Finnvedens Lastvagnar, Anna Liljedahl, övergår i samband med Johans tillträde till sin nya roll som VD för Liljedahl Group AB.

 

Om Finnvedens Lastvagnar:
Finnvedens Lastvagnar är Sveriges största privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar. Bolaget har sitt huvudkontor i Jönköping, och bedriver försäljning och service/reparation på ett 20 tal anläggningar i Småland, Blekinge, Västergötland, Skåne och Värmland. Företaget har ca 300 anställda och en omsättning på drygt 1,3 miljarder kronor. Finnvedens Lastvagnar är ett helägt dotterbolag till Liljedahl Group. 

 

Pressmeddelandet har enbart publicerats på svenska.

Åk till toppen