Pressmeddelande • 7-10-2013

Ny VD på Liljedahl Machine Tools och Ravema AB

Jörgen Fredsson har anställts som VD för Liljedahl Machine Tools och Ravema AB. Nuvarande VD Håkan Larsson, som haft tjänsten sedan 2004, går i pension men kommer att stanna kvar inom koncernen som styrelsemedlem.

Jörgen Fredsson har varit anställd på Kongsberg Automotive AB i Mullsjö sedan 2004 där han haft flera positioner, varav den nuvarande är som Senior Programme Manager, och tidigare som fabrikschef. Jörgen har en lång, bred och gedigen erfarenhet från tillverkningsindustrin och har dessutom även internationell erfarenhet genom anställningen i Kongsberg Automotive och även i GM-FIAT och GM (Saab Automobile AB). Jörgens kvalifikationer och kompetens omfattar främst produktionsledning, produktionsteknik, också inom skärande bearbetning, samt marknadsföring och försäljning.

Jörgen är 40 år och högskoleingenjör. Han är bosatt i Tenhult, är gift och har två söner.

Jörgen Fredsson börjar sin anställning den 1 november.

För ytterligare information kontakta
Bengt Liljedahl, koncernchef, Liljedahl Group AB, 0370 – 69 38 81, bengt.liljedahl@liljedahlgroup.se

Om Liljedahl Machine Tools
Liljedahl Machine Tools är en ledande partner till den nordiska industrin som leverantör av avancerade verktygsmaskiner för skärande bearbetning, komplett sortiment av plåtbearbetningsmaskiner, förebyggande underhåll och service. I Liljedahl Machine Tools ingår Ravema och Din Maskin med bolag i Sverige, Norge och Finland. Koncernen omsätter över 800 mkr, varav Ravema mer än 600 mkr, och har 180 anställda.

Om Liljedahl Group
Liljedahl Group är en familjeägd koncern med starka verksamheter inom både produktion och tjänstesektor i Norden, Europa och Kina. Koncernen är indelad i sex affärsområden: Bare Wire, Winding Wire, Steel Wire, Machine Tools, Finnvedens Lastvagnar och Finnvedens Bil. Koncernen omsätter 9 mdkr och har 1200 anställda.

Satsning på additiv tillverkning tar fart i Norden

06 maj 2024

Lanseringen av Addinor: En ny era inom additiv tillverkning. Addinor, ett banbrytande varumärke som specialiserat sig inom additiv tillverkning, meddelar härmed sin officiella lansering. Addinor fortsätter ivrigt sin resa som ett enskilt varumärke, samtidigt som man bygger vidare på sin expertis och det engagemang som utvecklats under PLM Group.

Åk till toppen