Pressmeddelande • 3-9-2021

PLM Group breddar erbjudande med avancerad simulering

PLM Group, Dassault Systèmes SOLIDWORKS största partner i Norden och Baltikum, förvärvar den norska 3DEXPERIENCE-återförsäljaren PLM Technology AS.

PLM Technology har ett stort antal kunder inom olika branscher som arbetar med 3D-produktdesign och avancerad simulering i Norge. Vanligtvis använder kunder simulering för att korta ned produktens tid till marknad och för att förbättra prestanda och kvalitet.

“PLM Technology AS kunder och kompetens kommer att påskynda våra ambitioner att bli en ledande partner för avancerad simulering i Norden”, säger Jan Lundström, CEO för PLM Group och fortsätter:  

“Betydelsen av virtuella tester för produktutveckling kommer fortsätta öka och vi kommer kunna erbjuda både fristående lösningar samt lösningar integrerade i vår 3DEXPERIENCE-plattform genom SIMULIA och ABAQUS från Dassault Systèmes. Vi strävar efter att ge alla våra kunder tillgång till expertis inom avancerad simulering. Som en bonus till förvärvet utökar vi också vårt CAD-erbjudande från SOLIDWORKS med att inkludera CATIA.” 

Efter att i 17 år ha byggt upp PLM Technology AS är Kjell-Ove Fredhjem säker på sitt beslut: “Jag anförtror företaget och våra kunder till en kvalificerad, pålitlig och stabil ägare. Många av våra kunder har redan en bra relation till PLM Group, eftersom de har SOLIDWORKS.”

Fredhjem fortsätter arbetet tillsammans med de nya ägarna till slutet av 2022 för att säkra en smidig övergångsprocess, samt stödja PLM Groups utveckling av en avancerad simuleringsverksamhet. “Vid sammanslagningen kommer vi att kunna leverera ett ännu större värde till alla våra gemensamma kunder”, tillägger Kjell-Ove Fredhjem.  

“Det är fantastiskt att se den fortsatta satsningen och engagemanget för Dassault Systèmes av PLM Group med förvärvet av PLM Technology AS”, säger John Kitchingman, MD EuroNorth, Dassault Systèmes.

“Det visar verkligen deras ambition att leverera verktyg för simulering till en bredare skara av kunder, branscher och regioner med bevisad branscherfarenhet och tekniska färdigheter.” 

För mer information
Jan Lundström, CEO, PLM Group, +46 707 173876
Kjell-Ove Fredhjem CEO, PLM Technology AS, +47 92 267681
www.plmgroup.se   

Om PLM Group 
PLM Group, Dassault Systèmes SOLIDWORKS största partner i Norden och Baltikum, ger tillverkningsindustrin möjlighet att skapa hållbara affärsmodeller genom att digitalisera och ansluta sina värdekedjor.

Vi stärker team med verktyg och kunskap för att skapa, tillverka och marknadsföra deras innovativa produkter. Vi arbetar med branschledande 3d-skrivare från HP, Markforged och 3D Systems för att skapa de bästa lösningarna inom additiv tillverkning – från prototyper till slutprodukter.

Vi betjänar mer än 6 000 kunder, med en omsättning på 41 miljoner euro, via lokala organisationer I Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland och Lettland.

PLM Group är en del av LMT Group, som ett av de sju innehaven i familjeägda Liljedahl Group.

Om PLM Technology  
PLM Technology AS grundandes av Kjell-Ove Fredhjem i januari 2005 som en IBM Business Partner, med målet att sälja Product Lifecycle Management-lösningar (PLM). Efter några år blev PLM Technology nummer ett på marknaden som återförsäljare av CATIA, och därefter för SIMULIA ABAQUS i Norge. Redan år 2014 fick de sin första kund av 3DEXPERIENCE. Idag betjänar företaget kunder inom en rad olika branscher så som marin- och offshore, industriell utrustning, myndigheter, bilindustri, akademi, forskningsinstitutioner med flera.

Åk till toppen