Pressmeddelande • 4-12-2023

Pronect förvärvar Plamako och Plamex

Pronect AB tillkännager förvärvet av Plamako i Anderstorp AB och Plamex Automation AB.

Plamako är en komplett leverantör av formsprutningsmaskiner, robotar och tillhörande kringutrustning medan Plamex tillhandahåller avancerade automationslösningar till tillverkningsindustrin. Med sina unika tekniska färdigheter och världsledande leverantörer stärker de kundernas framtida konkurrenskraft.

Nordisk industri utvecklas snabbt och trenderna kring lokalisering kommer att kräva ytterligare investeringar. Polymerbranschen är inget undantag och behovet av en hållbar plastproduktion, tillsammans med en högre andel av avancerade automationslösningar, blir allt viktigare.

Bernt Björkman, VD för Plamex AB, understryker vikten av vidare satsningar på automation inom tillverkningsindustrin:

"Tillsammans med Pronect skapar vi nya möjligheter att utveckla mer effektiva och avancerade automationslösningar och därmed stärka vår position på marknaden. Vi ser också spännande möjligheter med kopplingen till övriga bolag inom Pronect."

Jörgen Fredsson, VD för Pronect, säger följande om senaste förvärven:

"Tillverkningslandskapet utvecklas snabbt och vi behöver anpassa oss till nya trender samt möta de behov av framtida investeringar och teknisk kompetens som drivs av effektivisering, automatisering och hållbarhet. Plamako och Plamex ligger i linje med Pronects ambitioner att skapa en stark plattform för ledande leverantörer till tillverkningsindustrin, som vi tillsammans vill vidareutveckla."

Christer Sturesson, VD för Plamako, tillägger:

"I partnerskap med Pronect kan vi utöka våra helhetslösningar till våra kunder och tillsammans kan vi och våra anställda skapa en mer hållbar utveckling av plastindustrin.”

Med förvärven når Pronect nya sektorer inom den nordiska tillverkningsindustrin, vilket skapar vidare möjligheter för långsiktig utveckling och expansion.

Om Plamako
Plamako är en helhetsleverantör av formsprutningsutrustning med huvudleverantören Haitian Group. Med sin breda expertis erbjuder Plamako tekniska lösningar tillsammans med tillhörande service, kringutrustning och reservdelar. Plamako är verksamma i Sverige, Norge och Danmark med säte och teknikcenter i Anderstorp.

Om Plamex
Plamex, med säte i Anderstorp, levererar automationslösningar för tillverkningsindustrin i partnerskap med ABB Robotics. Plamex spetskompetens är automation för plast- och gummibearbetande industrin. Med deras vägledande principer om flexibilitet och rätt teknisk lösning säkerställer de skräddarsydda lösningar utifrån kundernas unika krav.

Om Pronect
Pronect äger, utvecklar och förvärvar tekniska återförsäljare med ledande leverantörer som har hög teknisk kompetens och tillväxtmöjlighet. Företagen i Pronect-gruppen tillhandahåller tillverkningsindustrin med teknik, maskiner, utrustning, verktyg, mjukvaror och kompetens. Med ansvarsfullt ägande och en hållbar strategi driver Pronect industrin framåt. Pronect är en del av den familjeägda Liljedahl-koncernen med huvudkontor i Värnamo.

För mer information:
Jörgen Fredsson, VD
Pronect AB Margretelundsvägen 1, Box 423, SE-331 24 Värnamo
https://pronect.eu/
jorgen.fredsson@pronect.eu

Satsning på additiv tillverkning tar fart i Norden

06 maj 2024

Lanseringen av Addinor: En ny era inom additiv tillverkning. Addinor, ett banbrytande varumärke som specialiserat sig inom additiv tillverkning, meddelar härmed sin officiella lansering. Addinor fortsätter ivrigt sin resa som ett enskilt varumärke, samtidigt som man bygger vidare på sin expertis och det engagemang som utvecklats under PLM Group.

Åk till toppen