Pressmeddelande • 1-4-2020

Ravema blir återförsäljare för MiR

Ravema blir återförsäljare åt MiR i Sverige och Norge.

Ett samarbete som stärker installationen av avancerade robotlösningar i Sverige och Norge blir nu verklighet. Ravema och Mobile Industrial Robots (MiR) har just signerat ett återförsäljaravtal som innebär att Värnamo‐baserade Ravema blir en ny återförsäljare av MiRs mobila robotlösningar på den svenska och norska marknaden.

Sedan starten 1912 har Ravema blivit kända för att erbjuda värdebaserade lösningar till sina kunder inom ett brett spektrum av industriprodukter och ses som en stark partner inom leverans av produktions- och automationslösningar till företag i Norden. Ravemas kundbas täcker industriföretag (se presentation av Ravema).

MiR är välkända för att vara en etablerad spelare på den växande internationella robotmarknaden. MiRs användarvänliga och säkra autonoma robotlösningar används för att automatisera intern transport i olika industrier och bidrar till en förbättrad produktivitet.

Både Ravema och MiR upplever en ökad efterfrågan på flexibla automationslösningar från en stor variation av företag och branscher. Med Ravemas starka marknadsnärvaro och goda rykte i Sverige och Norge, kommer de bli en stark spelare för att leverera MiRs robotlösningar på dessa marknader.

”Med produkterna från MiR kommer vi utöka vårt erbjudande och möjligheterna att hjälpa våra kunder med att hitta den bästa automationlösningen för deras interna logistik. Tekniken är väldigt spännande och erbjuder samtidigt flexibla lösningar som passar för väldigt många typer av företag och branscher,” 
säger
Alexander Olander, Business unit manager på Ravema.

”Marknaden för våra mobila robotar ökar, både globalt och här i Sverige och Norge. Vi ser en stor potential i medelstora, stora och multinationella företag som önskar att optimera sina processer kring intern logistik. Med Ravema introducerar nu MiR en stark distributör som kan hjälpa oss att nå ut till den stora potentialen som svenska och norska marknaderna erbjuder. Ravema har ett brett spann på olika kunder och de har en stark erfarenhet av andra automationslösningar. Vi är säkra på att detta är en väldigt bra matchning och vi ser fram emot ett starkt samarbete,” säger Jakob Møhl Bebe, Sales Director på MiR.

För mer information, vänligen kontakta:
Alexander Olander: +46 370 489 62, alol@ravema.se
Jakob Møhl Bebe: +45 24 24 68 64, jmb@mir-robots.com

Om Ravema
Ravema är en ledande partner till nordisk industri och erbjuder kompletta lösningar för produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation, marknadens mest kompletta service och eftermarknad. Vi ser vår roll i framtiden som en viktig del av industrins ökade produktivitet. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder, anställda och för samhället vi verkar i. Detta gör vi genom vår spetskompetens, partnerskap och våra helhetslösningar tillsammans med våra ledande leverantörer ‐ detta mervärde bidrar till industrins framtida konkurrenskraft.

Om MIR
Mobile Industrial Robots (MiR) utvecklar och marknadsför branschens mest avancerade linje av samarbetande och säkra självkörande mobila robotar, som snabbt, enkelt och kostnadseffektivt hanterar intern logistik för att frigöra personal. Hundratals mellanstora till stora multinationella tillverkare och logistikcenters, tillsammans med sjukhus runt om i världen, har redan installerat och använder
MiRs robotar. MiR har snabbt etablerat ett globalt distributionsnätverk i fler än 60 länder, med regionkontor i New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo och Shanghai. Företaget grundades av erfarna danska robotspecialister och har sitt huvudsäte i Odense, Danmark. Företaget köptes 2018 av Teradyne – ledande leverantör av automatiserad testutrustning.
För mer information: 
www.mobile-industrial-robots.com

Åk till toppen