Pressmeddelande • 18-1-2016

Ravema investerar för framtiden och bygger om sitt Teknikcenter

Ravema med huvudkontor i Värnamo har idag ett Teknikcenter på 5 000 kvadrat och kan med glädje berätta att det satsas på ytterligare en ombyggnation av Ravemas lokaler. Byggstarten skedde i september och planeras bli färdig under första halvåret 2016. Tidpunkt för invigning är ej ännu fastlagt. Ansvarig arkitekt är Johnny Grauengaard BSV Arkitekter i Värnamo.

Sedan Ravema kom i Liljedahl Groups ägo 1993 har verksamheten utvecklats och Ravema tillsammans med ägare vill satsa på framtiden.

Grundtanken bakom nybyggnationen är inte bara att renovera den befintliga byggnaden utan även få möjligheten att kunna ta emot fler gäster och kunder. Ravema är ett företag i absolut framkant vad det gäller teknologi inom industrin och detta är ett led i att bemöta framtida behov som finns hos kunder och leverantörer med allt ifrån högteknologisk utbildningssal till showroom för att visa upp Ravemas koncept och sortiment.

Ombyggnaden omfattar ca 360 m2 och består av:

  • ny reception och mottagning för Ravemas kunder och leverantörer
  • utställningsyta för att demonstrera Ravemas koncept och möjligheter
  • ny utbildningssal för att kunna möta kunders utveckling vidare under 2000-talet
  • nya konferensrum
  • moderniserar fastighetsinstallationer, såsom uppvärmning och ventilation
  • utomhusmiljö
  • förnyar fasad och entré
  • förstärkt profilering 


Jörgen Fredsson, VD på Ravema AB säger: ”Vårt teknikcenter i Värnamo är en mycket viktig kugge i Ravemas koncept där vi genom våra produkter och vår spetskompetens hjälper våra kunder med produktionstekniska lösningar och kompetensutveckling. Vi ser att detta kommer vara viktigt även i framtiden och vi behöver hela tiden säkerställa att vi följer denna utveckling. Ombyggnationen syftar framförallt till att ytterligare framhäva Ravemas starka varumärke och dessutom höja nivån för utbildningscenter, ny entré, loungeutrymmen samt andra faciliteter, dessutom passar vi på att göra en ansiktslyftning av fasad och uteområden. Det är också en viktig del för Ravema att fortsätta investera i bolaget som ett led i det långsiktiga arbetet tillsammans med kunder, leverantörer och anställda.”

Satsning på additiv tillverkning tar fart i Norden

06 maj 2024

Lanseringen av Addinor: En ny era inom additiv tillverkning. Addinor, ett banbrytande varumärke som specialiserat sig inom additiv tillverkning, meddelar härmed sin officiella lansering. Addinor fortsätter ivrigt sin resa som ett enskilt varumärke, samtidigt som man bygger vidare på sin expertis och det engagemang som utvecklats under PLM Group.

Åk till toppen