Pressmeddelande • 28-8-2023

Ravema tillsätter Alexander Olander som ny VD – inleder en ny era

Från och med den 1:a september 2023 kliver Alexander Olander in i rollen som ny VD för Ravema AB. Efter tio år i rollen kommer Jörgen Fredsson kliva åt sidan och fokusera på vidareutveckling av moderbolaget Pronect AB som VD.

Med en magisterexamen i maskinteknik och 15 års erfarenhet av tillverkningsindustrin var Alexander Olander det naturliga valet vid sökandet av Jörgens efterträdare. Alexander har varit en del av Ravemas mångsidiga team sedan 2016. Han började sin resa som affärsområdeschef för service och har de senaste åren varit ansvarig för maskinverksamheten.

Jörgen Fredsson tror att Alexander Olander kommer att stärka Ravema AB ännu mer i framtiden:

”Efter nästan tio år är det dags för mig att lämna över manteln till nya krafter. Alexander har haft det övergripande ansvaret för maskindelen av Ravema ganska länge, men det juridiska ansvaret har legat hos mig. Jag är övertygad om att Alexander kommer lyckas med att få verksamheten att växa på ett hållbart och etiskt sätt, och fortsätta hålla våra kunder lika nöjda som de är idag.”

I en dynamisk bransch som tillverkningsindustrin är det viktigt att ha någon ombord som förstår och kan anpassa sig efter kundernas behov. Alexanders vision för framtiden kretsar kring hållbarhet och spetskompetens inom tillverkning:

”Som ny VD för Ravema är jag stolt över att vara en del av ett företag som alltid har ambitionen att ligga i framkant och erbjuda våra kunder det absolut bästa inom maskiner, verktyg, metrologi och automationslösningar. Jag ser fram emot att leda Ravema in i framtiden, utmana oss själva att fortsätta vara innovativa samt bibehålla vår roll som en pålitlig partner till våra kunder. Tillsammans med våra mycket erfarna medarbetare kommer vi att fortsätta att skapa framgångssagor i den oförutsägbara framtiden.”

Tillverkningsindustrin utvecklas snabbare än någonsin tidigare, och förändringarna är påtagliga. Genom att tillsätta Alexander Olander som ny VD ger Ravema sina kunder trygghet. Att rekrytera internt är ett tydligt tecken på att Ravema sätter sina kunders intresse i första rummet. Att känna till marknaden, kunderna och deras behov är avgörande i tider som dessa.

Affärsområdet Verktyg kommer att fortsätta att drivas på samma sätt med Anders Jinglöv som ansvarig. Stort lycka till Alexander Olander och Jörgen Fredsson i deras nya uppdrag.

Om Ravema:
Ravema är en ledande partner till nordisk industri och erbjuder kompletta lösningar inom produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automationslösningar och marknadens mest kompletta service och eftermarknad. Vi ser vår roll i framtiden som en viktig del i industrins ökade produktivitet. Vårt mål är att skapa värde för våra kunder, medarbetare och samhället vi verkar i. Detta gör vi genom vår spetskompetens, partnerskap och våra helhetslösningar tillsammans med våra ledande leverantörer Mazak och Hoffmann Group. Värdet bidrar till industrins framtida konkurrenskraft.

Om Pronect:
Pronect är en grupp av oberoende företag som betjänar tillverkningsindustrin med teknologi, maskiner, verktyg, mjukvaror och kompetens. Pronect ingår i det familjeägda Liljedahl Group med huvudkontor i Värnamo. Genom ett ansvarstagande ägandeskap och en hållbar strategi driver Pronect industrin framåt. Genom att sammanföra teknologi och kompetens tillför vi värde bortom dagens

Åk till toppen